Variatie op een klassieker: paprikasoep met vleesballetjes

22 oktober 2015
Variatie op een klassieker: paprikasoep met vleesballetjes

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes
op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker.

~Foto: Tijdvoorpaprika.nl~

*Ingrediënten (voor 4 personen)*
2 uien
1 knoflookteentje
3 oranje of gele paprika’s
4 eetlepels olijfolie
200 gram gezeefde tomaten uit blik
1 liter groentebouillon
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels koude boter
2 centiliter cognac
zout
suiker
cayennepeper
300 gram (runder)gehakt
1 oudbakken brood en melk
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
houten spiesjes

*Bereiding*
Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de helft van de uiensnippers licht stoven. Voeg de knoflook en paprika toe, laat dit 3 minuten meestoven en blijf roeren. Roer daarna de tomaten erdoorheen, giet de bouillon erover en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Laat het brood inweken in melk, druk het goed uit en pluk het uit elkaar. Verwerk het brood met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg en breng dit op smaak met zout en peper. Vorm kleine vleesballetjes uit het deeg. Verhit de resterende olie in een pan en braad daarin de vleesballetjes knapperig. Maak tot slot de soep af: pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer in de soep. Steek als laatste de vleesballetjes op de houten spiesjes, verdeel de soep op borden of in glaasjes en serveer met de spiesjes.

Overig nieuws