Van ballerina naar bagelbaas in Amsterdam

Auteur: Redactie
Van ballerina naar bagelbaas in Amsterdam

Na een carrière als professioneel ballerina wist Molly het zeker: “Op een gegeven moment werd ik gelukkiger van koffies maken dan van dansen, ik wilde mijn focus verleggen.” Dit voorjaar wordt zij de nieuwe eigenaar van Bagels & Beans in Amsterdam aan de Zeilstraat.

Op haar twaalfde verhuisde Molly van Australië naar Nederland. Naar haar eerste bezoek aan Bagels & Beans wist ze wat haar eerste bijbaantje zou worden. In combinatie met zes dagen balletschool werkte Molly vol overgave die ene vrije dag in de week bij Bagels & Beans Leiden. “Ik was heel erg geïnspireerd door Stefan en Fieke (oud-ondernemers van Bagels & Beans Leiden, Haarlemmerstraat, red.) en de sfeer die zij samen voor hun gasten neerzetten. Ik wist ook dat ik niet voor eeuwig kon blijven dansen. Toen dacht ik er al aan om na mijn danscarrière terug te gaan naar Bagels & Beans.”

Vanaf 2018 verhuisde Molly naar Amerika om als professioneel danseres aan de slag te gaan. Maar toen ze de kans kreeg, vloog ze direct terug naar Nederland om weer verder te werken bij de bagelketen. “Iedere zomer- en kerstvakantie vloog ik terug. Met corona zat ik vast in Amerika en dat vond ik heel moeilijk. Het was de eerste keer in anderhalf jaar dat ik niet terug kon naar Nederland. Toen ik weer mocht reizen ben ik meteen drie maanden naar huis gegaan en werkte ik fulltime bij Bagels & Beans.”

“Het proces naar eigenaar van mijn eigen zaak is heel natuurlijk gelopen. In 2022 had ik een franchiseavond bezocht en eerder een webinar gevolgd. Dat zou ik ook als tip willen meegeven voor mensen die ook weleens nadenken over een eigen Bagels & Beans. Je krijgt veel hulp binnen de franchiseorganisatie, je staat er niet alleen voor. Het is fijn om samen de mogelijkheden te bekijken. Je doet het ook echt op je eigen tempo.”

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws