Unilever geeft voorproefje

23 januari 2013
Unilever geeft voorproefje

Op de Nationale Lunchroomdag op 18 maart, voorziet kok Rob van de Broek van Unilever Food Solutions iedere lunchroomhouder van tips & tricks voor een hoger rendement!

*Presentatietips*
Om alvast in de stemming te komen een aantal presentatietips zodat broodjes en sandwiches nog beter worden verkocht. De tips zijn samengesteld door Unilever Food Solutions:
• Snijd een broodje open voor een eye catching effect;
• Bied uw gasten een goed zicht op de topping door het broodje schuin doormidden te snijden;
• Kies voor een vierkante- of triangelvariant. Zaden en pitten zorgen voor een extra variatie en een gezonde touch;
• Leg de bovenkant van het broodje omgekeerd op de belegde onderkant als plateau voor extra garnituur.

*Bake-off brood*
Op de Nationale Lunchroomdag mogen uiteraard de tips over brood niet ontbreken. Naast dat u de nieuwste broodsoorten, innovaties, recepten en apparatuur om het brood te bereiden, geven koks hun visie om gerechten te maken met als doel een hoger rendement voor de lunchroom.
Brood invriezen of altijd vers? De do's & don'ts voor het perfecte broodje, Unilever geeft tips.

*Do's brood afbakken*
• Bakken in een voorverwarmde oven op een temperatuur tussen de 180 en 210 graden;
• Het brood afbakken op een rooster, zonder dat de broodjes elkaar raken;
• De ovenklep na driekwart van de baktijd op een kier zetten, zodat het vrijgekomen vocht kan verdampen;
• Broodjes pas opensnijden als ze helemaal afgekoeld zijn.

*Don'ts brood afbakken*
• Ontdooide broodjes opnieuw invriezen;
• Een hogere temperatuur gebruiken om de baktijd te verkorten;
• Op het brood duwen terwijl je snijdt;
• Reeds afgebakken broodjes opnieuw in de oven plaatsen.

*Meer rendement uit uw lunchroom?*
Dat behaalt u als u de Nationale Lunchroomdag van 18 maart bezoekt. Houd de website van "lunchroom.nl":http://www.lunchroom.nl/ in de gaten; wij informeren u over alle ontwikkelingen, het programma, de deelnemers en de inschrijvingen. Unilever Food Solutions is ook één van de partners van de Nationale Lunchroomdag en geeft onder andere een spectaculaire miniworkshop. Mis het niet!

*Op de foto* Rob van de Broek, Unilever Food Solutions, voorziet u op 18 maart van allerlei tips om meer rendement te behalen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws