Tomatensoep met broodcroutons

3 december 2009
Tomatensoep met broodcroutons

Een winterse dag in december. Het is koud, koud, koud. Deze snelle tomatensoep is in een mum van tijd klaar en stilt de lekkere trek. Dus mocht u deze soep niet direct op de kaart hebben staan en gasten willen toch graag met tomatensoep ontdooien, dan is dat zo geregeld.

Ingrediënten (1 persoon)
1 sneetje (bruin vloer)brood
2 (biologische) tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel verse basilicum, grof gehakt

Bereidingswijze
• Snijd de tomaten in blokjes en breng ze met 200 ml water, 1/2 eetlepel olijfolie, bouillonpoeder en 1 theelepel Italiaanse kruiden in een steelpan aan de kook. Laat de tomaten circa 5 minuten zachtjes koken.
• Bestrijk intussen het sneetje brood aan beide kanten dun met olijfolie en snijd het in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin.
• Pureer de tomatensoep met een staafmixer. Schep de soep in een grote kom en strooi er geraspte kaas en croutons in.
• Lekker met wat gehakte basilicum erover.

Bereidingstijd
15 minuten

Foto en receptuur
Voorlichtingsbureau Brood

Overig nieuws