Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Auteur: David Bakker
22 februari 2018
Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer en de passanten jachthaven. Van der Meer wordt met deze overname eigenaar van het enige Bib Gourmand-restaurant in Flevoland.

Bakboord is sinds de opening in 2000 een begrip in Almere-Haven en wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit en kundig personeel. De Bib Gourmand is niet de enige titel die Brasserie Bakboord in de wacht heeft gesleept. Het restaurant staat al tijden op nummer 1 op TripAdvisor Almere, is meerdere malen verkozen tot beste zakelijke locatie van Almere en heeft een Gold Award gewonnen in de verkiezing van Leukste Restaurant 2018.

 

Taco van der Meer: “Brasserie Bakboord is een mooi bedrijf met zeer betrokken personeel die het restaurant in een moeilijke tijd draaiende hebben gehouden. Ik draag Almere en de horeca een warm hart toe en zie ernaar uit om mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.”

Ondernemer


Taco van der Meer is onder andere eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Restaurant Senses by Lars Bertelsen, dat wordt erkend als een van de toprestaurants van Amsterdam. Daarnaast bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van voorzitter Financiële Commissie KHN Landelijk. Van der Meer is groot voorvechter van duurzaam ondernemen. Zo heeft The Albus sinds maart 2017 geen gas meer nodig voor zijn energievoorziening en opereert hierdoor als eerste hotel van Europa CO2-neutraal. Ook bij Bakboord zal duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Van der Meer zal zijn ondernemingen in Amsterdam blijven beheren; de dagelijkse leiding van Bakboord blijft in handen van het huidige management.

verbouwing


Het personeel van Brasserie Bakboord gaat allereerst op een welverdiende vakantie van 23 februari tot en met 2 maart, een periode waarin het restaurant gesloten zal zijn om veranderingen aan te brengen aan het interieur. Ook zal er een nieuwe menukaart geïntroduceerd worden. Traditionele hardlopers zoals de Zeetong en Tournedos blijven op de kaart; hieromheen komen verrassende nieuwe gerechten. Vanaf 3 maart staat het vertrouwde personeel weer klaar om de gasten te verwelkomen met de service en kwaliteit waar Brasserie Bakboord om bekendstaat.
 

Overig nieuws