Het Voedingscentrum organiseert op 1 juni het symposium 'Gezond en duurzaam  Pak de juiste portie'. Doel is om foodprofessionals te stimuleren om de juiste portiegrootte aan te bieden.
Met het aanbieden van de juiste hoeveelheden eet de gast niet te veel, eet hij gezond en wordt voedselverspilling tegen gegaan.
*Diverse sprekers en praktijkvoorbeelden*
Wat kun je doen om je product handiger in het gebruik te maken en de gast te helpen om gezond te eten en voedselverspilling te voorkomen? Sprekers van de Vrije Universiteit, Wageningen University & Research Centre en het Voedingscentrum presenteren hun visie. Er zijn ook illustratieve voorbeelden uit de praktijk van onder andere Mars en supermarktformule Plus, te zien.
*Gratis toegang*
Het bijwonen van het symposium is gratis. Aanmelding vooraf bij het Voedingscentrum is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk woensdag 30 mei.
~Myrtille Vromans~
Symposium over juiste portiegroottes
10 mei 2012