Supergezond: groenteyoghurt

26 juni 2015
Supergezond: groenteyoghurt

De gezondheidshype gaat maar door. In de VS zijn traditionele ‘yoghurtzaakjes’ daarom alweer op hun retour en is de
zogenaamde groenteyoghurt ‘je van het’. Het ultragroene restaurant Blue Hill, onderdeel van voedingscentrum Stone Barns in de buurt van New York, pioniert met deze yoghurt 2.0. Door subsidie van de Rockefeller foundation, kunnen de yoghurtmakers eindeloos variëren.

*Tomatenyoghurt*
Het restaurant lanceerde verschillende smaken zoals tomatenyoghurt, wortelyoghurt en zoete aardappelyoghurt. De Yoghurt Bar in Murray’s Cheese winkel in New York verkoopt deze variaties al langer met succes. Ook yoghurt met hummus, olijfolie, spinazie en knoflookdip of met komkommer, olijfolie en munt is in opkomst. In het Midden-Oosten zijn deze combinaties al bekend, maar nu zet de trend dus ook door naar het Westen. Zelfs ijsmaker Häagen-Dazs is op de trend ingesprongen en verkoopt groente-ijs met de smaken tomaten-kersen en wortel-sinaasappel. Wellicht een idee voor in je eigen zaak?

Overig nieuws