Ingrediënten (2 personen)
200 gram snijbonen
1/2 courgette
1 rode paprika of gele paprika
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie of olijfolie
100 gram panklare bloemkoolroosjes
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 dl tomatensap
100 gram rode kidneybonen uit pot of blik
2-4 bloemtortilla's
100 gram geraspte kaas of geitenkaas
Bereiding
Snij de puntjes van de snijbonen en snij de bonen schuin in stukjes van ca. 2 cm. Maak de courgette en paprika schoon en snij ze in stukken. Snipper het sjalotje en de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan. Bak het sjalotje en de knoflook zachtjes glazig. Schep de overige groenten erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden, het tomatensap en de kidneybonen toe en laat de groenten nog ca. 5-7 minuten zachtjes sudderen. Schep de groenten af en toe om en laat het vocht intussen verdampen. Verwarm de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing, strooi er geitenkaas op en schep de groenten erop. Vouw de onderkant van de tortilla's over de vulling en vouw daarna de zijkanten over elkaar.