Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu
officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat
aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier
worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europese Commissie in het
register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten.
Vier jaar hard werken en een streng begeleidingstraject gingen vooraf aan de uiteindelijke certificering.
SOTTO Pizza is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Meer dan vier jaar
geleden wilden compagnons Roy Enzerink en Omar Sharif als ware pizzafanaten de
authentieke Napolitaanse pizza naar Nederland halen. Ze zijn in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana en hebben gewerkt bij gecertificeerde pizzeria’s in Napels. Nu - bijna vijf jaar later - is afgevaardigde Giulio Abussi van de Associazione Verace Pizza Napoletana de proef op de som komen nemen. Hij heeft samen met de pizzabakkers bij SOTTO maandenlang de puntjes op de ‘i’ gezet. Nadat hij ervan overtuigd was dat Pizza Napoletana ook in de toekomst in Amsterdam geborgd was, werd het felbegeerde certificaat met nummer 632 uit Napels overhandigd.
SOTTO Pizza maakt de authentieke Napolitaanse pizza in met de hand gebouwde
steenovens uit Napels. Het ontwerp van de oven zorgt ervoor dat deze tot bijna vijfhonderd graden kan worden opgestookt, waardoor de rand van de pizza knapperig wordt van buiten en luchtig, broodachtig van binnen. Het deeg wordt dagelijks volgens strikt protocol vers gemaakt van het fijnste Italiaanse meel. San Marzano tomaten - gekweekt op de uitlopers van de Vesuvius - zorgen voor een natuurlijke saus die perfect combineert met de buffelmozzarella die twee keer per week vers uit Napels wordt aangeleverd. SOTTO Pizza is gevestigd aan de Roelof Hartstraat 27 en de Amstelveenseweg 89 in Amsterdam en vanaf komend voorjaar wordt de derde vestiging op Kadijksplein 4 geopend.
www.pizzanapoletana.org
www.sottopizza.nl