Hartige soldaatjes
Een gure wind, snotneuzen en gasten die het ‘huiskamergevoel’ van lunchrooms nog meer waarderen. Het is winter! In deze maanden smaken de pistachenoten, walnoten of hazelnoten nog lekkerder bij een warme drank en een haardvuur op de achtergrond. Probeer de hartige soldaatjes eens, een knapperig hapje voor bij de borrel of net na de lunch.
Ingrediënten (15 stuks)
5 sneetjes bruin of wit casinobrood
1 citroen
50 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel grof zeezout
1 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
versgemalen zwarte peper
2-3 tenen knoflook, gehalveerd
100 gram verse roomkaas
Bereiding
Rooster de sneetjes brood goudbruin. Boen de citroen en rasp de gele schil. Meng de pistachenootjes met sesamzaad, zeezout, citroenrasp, paprikapoeder, komijn en peper naar smaak. Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met knoflook. Bestrijk de repen dun met verse roomkaas, leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de soldaatjes in een voorverwarmde oven van 200 ºC in 10 tot 15 minuten knapperig bruin.
Tip
Vervang de pistachenoten eens door hazelnoten of walnoten.
Bereidingstijd
10 minuten + 10-15 minuten in de oven.