Ingrediënten (50 stuks)
bakpapier
100 gram boter
250 ml water
150 gram bloem
nootmuskaat, zout en peper
4 eieren
50 gram geraspte overjarige kaas
100 gram oude kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verhit de boter met het water en een snufje zout in een kleine gesloten pan op een laag vuur tot de boter is gesmolten. Breng alles aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en kook onder voortdurend roeren tot het mengsel als een bal van de bodem loslaat. Breng het deeg over in een kom en klop er de eieren met deeghaken doorheen. Blijf kloppen tot het deeg glad en glanzend is en meng er dan de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper door. Maak 25 kleine bergjes deeg per bakplaat met een tussenruimte van 5 cm. Bak ze 20 minuten tot ze opgeblazen en goudbruin zijn. Laat de soesjes afkoelen, knip ze open en vul ze met de oude kaas. Warm vlak voor serveren kort op in een hete oven.