Salade met gekruide ossenhaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Salade met gekruide ossenhaas

Ingrediënten (4 personen)

400 gram ossenhaas
100 gram haricots verts
1 blik reuzenbonen (400 ml)
1 sjalotje (gesnipperd)
100 g rucola
2 theelepels Nam Pla (vissaus)
1 limoen
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels kokosmelk (uit blik)
chilisaus
1 eetlepel fijngemalen szechuan (citroenpeper)
snufje zout en peper

Bereiding

Rasp de limoen en pers een helft uit. Rooster het sesamzaad. Klop een dressing van sesamolie, de zonnebloemolie, het limoensap en de -rasp, de kokosmelk, de vissaus, wat chilisaus, zout en peper. Kook de haricots verts. Wrijf de ossenhaas in met olie en bestrooi met schezuanpeper. Rooster het vlees. Laat het 5 minuten rusten. Meng de haricots verts met het sjalotje, de reuzenbonen, de rucola en de dressing. Zout het vlees en snijd in plakjes. Verdeel de salade over de borden met de ossenhaas erop. Bestrooi met sesamzaad.

Overig nieuws