Salade met biet

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Salade met biet

Ingrediënten

350 gram gekookte bietjes
1 ui
1 takje verse of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1/2 dl runder- of groentebouillon
50 ml zure room of crème fraîche
15 gram boter of margarine
1 eetlepel geraspte kaas

Bereiding

Pel de ui en snipper deze fijn. Smelt de boter of margarine in een ruime, ondiepe, liefst ronde of ovale schaal, onafgedekt gedurende 30 seconden op ca. 750 Watt in de magnetron. ‘Bak’ hierin de ui met de naaldjes van de rozemarijn, onafgedekt, 2-3 minuten op ca. 750 Watt. Pel de bietjes en snijd ze in plakjes. Voeg de bietjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Schenk de bouillon erbij en zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3-4 minuten op ca. 750 Watt. Strooi er de laatste minuut eventueel wat kaas over. Serveer de bietenschotel met de zure room of crème fraîche.

Overig nieuws