Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Ingrediënten (twee personen)

200 g pasta (penne)
150 g oesterzwammen
2 stengels bleekselderij
2 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngehakte rode peper
zout, versgemalen peper
1 pakje verse roomkaas met kruiden (à 150 g)
2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze

- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Veeg intussen de oesterzwammen schoon en snij de stelen in stukjes. Scheur de helft van de oesterzwammen in reepjes.
- Was de stengels bleekselderij, snij de uiteinden van de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden. Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 centimeter en snij de stukken in reepjes. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele oesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Leg de oesterzwammen op een bord. Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig.
- Bak de bleekselderij circa 2 minuten zachtjes mee. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten. Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg de gebakken oesterzwammen erop. Garneer met een takje basilicum.

Bron: Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit

Overig nieuws