Rode bietensoep

15 april 2009
Rode bietensoep

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)
125 gram rauwe rode bieten
1 sjalot
1/2 kleine appel
2 worteltjes of een stuk winterwortel
4 dl groentebouillon of runderbouillon
2 eetlepels zure room
sprietjes bieslook

Bereidingswijze
• Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Rasp de wortel grof.
• Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
• Breng de bouillon met de groenten en de appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
• Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
• Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bereidingstijd
Ongeveer 45 minuten.

Tips
• Deze soep is bij warm (lente)weer ook prima koud te nuttigen.
• Toch nog te koud? Kook 1/2 dl rode port of rode wijn mee.

Dieetinformatie
Past bij een vegetarisch, een glutenvrij en een kippeneivrij dieet. Dit gerecht bevat 60 gram groente per persoon.

Foto en receptuur
www.groentenfruitbureau.nl

Overig nieuws