Vandaag gaat de vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek van start met 276 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag van start gaat met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.
276 restaurants door het hele land
Deze vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 276 horeca-ondernemers door heel Nederland doen mee, waaronder de filialen van Bagels & Beans en het nieuwe vegetarische concept van FEBO (VEBO). In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees kunnen hun hart ophalen aan vegetarische opties. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:
- Vegetarische lunch voor 8 euro
- Vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro
- Vegetarisch 3-gangen-diner voor 25 euro
- Luxe vegetarische 4-gangen-lunch voor 40 euro
- Luxe vegetarische 5-gangen-diner voor 50 euro
Zo is er voor ieder wat wils, overal en de hele dag door. Reserveren kan direct bij de deelnemende restaurants onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’.
Niet zomaar een restaurantweek
De Vegetarische Restaurantweek is niet zomaar een restaurantweek, maar onderdeel van de grote Nederlandse campagne die deze week voor het eerst plaatsvindt: de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week, samen met De Vegetarische Restaurantweek, is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van De Hippe Vegetariër, ondersteund door 56 partners waaronder de Vegetariërsbond. Alle chefs van de deelnemende cafés en restaurants willen laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch een vegetarische maaltijd kan smaken, zowel voor doorgewinterde vegetariërs als voor beginnende vleeseters. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken.