Ingrediënten
500 g kabeljauw – in blokjes
2 blikjes ansjovisfilet – uitgelekt
5 eetlepels olijfolie
500 g uien – in dunne ringen
1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 pak mix voor pizzadeeg
600 g tomaten – in dikke plakken
50 g zwarte olijven zonder pit – gehalveerd
Bereiding
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en schep de uien, Provençaalse kruiden met wat zout en peper erdoor. Smoor de uien afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid het pizzadeeg met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op het pak. Druk het deeg uit in een rechthoekige taartvorm van 30 x 40 cm. Schep de blokjes kabeljauw door de gesmoorde uien en verdeel dit over het deeg. Leg de plakken tomaat erop en maal er peper overheen. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de tomaat en leg de olijven in de ruitjes. Bak de vistaart in 25-30 minuten goudbruin.