Het is weer tijd voor bosbessen, dus waarom niet in uw lunchroom? Een warme brioche met room en bosvruchten is een prachtig seizoensgerecht en uw gasten weten niet wat
zij zien. Verras uw gasten door deze brioche op uw kaart te zetten.
*Ingrediënten*
4-5 dikke sneden briochebrood
125 ml zure room
1 zakje vanillesuiker
4-5 eetlepels bosvruchtenjam
200 gram verse bosvruchten
*Bereiding*
Rooster de sneden brioche in een hete grillpan of in de broodrooster mooi bruin. Roer intussen de zure room los met de vanillesuiker. Leg de geroosterde sneetjes brioche op bordjes en schep er 1 tot 2 flinke lepels zure room op. Schep hierop wat bosvruchtenjam en garneer met verse bosvruchten, bijvoorbeeld frambozen, bramen, blauwe en/of rode bessen.
Bereidingstijd: circa 8 minuten
*CuliTip*
Binnenkort verschijnt de nieuwste uitgave van De CuliTip. Dit is een verzamelnummer met alle recepten die eerder in het vakblad Lunchroom zijn verschenen. Houd uw brievenbus in de gaten of de website zodat u De CuliTip gratis kunt downloaden.
~Fotografie: Voorlichtingsbureau Brood~
Presenteer een bosbessenbrioche
19 november 2013