Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

Auteur: Thijs Jacobs
17 september 2018
Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Nederlandse eetcultuur

De pieper hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur. Toch wordt er tegenwoordig vaak aan voorbijgegaan. “Onterecht”, vinden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (restaurants Breda, Guts & Glory, Maris Piper). “De aardappel heeft veel te bieden.” Het oer-Hollandse product is rijk aan goede voedingsstoffen en de bereidingsmogelijkheden zijn legio. Met drie gangen, die de aardappel alle eer aan doen, laat het veelgeprezen chefsduo de culinaire veelzijdigheid van de vertrouwde knol zien.

Snel bij zijn

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00 – 18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Zitplekken kunnen ter plekke worden bemachtigd, maar zijn beperkt beschikbaar. Verzekerd zijn van toegang? Via Instagram < insert link > worden de komende dagen enkele time slots weggeven.

Power to the Pieper

De Piepershow is onderdeel van de campagne Power to the Pieper, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Power to the Pieper wil de aardappel in al zijn variaties weer op het bord van jonge Nederlanders krijgen. Meer informatie hierover vind je op www.aardappels.nl.
 

Overig nieuws