De nazomer is nog in volle gang, maar u denkt uiteraard alvast na over de herfstrecepturen. Vandaar deze CuliTip met najaarsingrediënten die perfect met elkaar combineren. Dit plankje speelt helemaal in op de trends van shared dining en gezonde boerse gezelligheid. Delen en samen genieten aan tafel is het hélemaal tegenwoordig.
Ingrediënten (4 personen)
6 sneetjes notenbrood
1 sinaasappel
3 verse of gedroogde vijgen, in blokjes
1 eetlepel hazelnoten of amandelen, gehakt
50 ml rode port
100 gram geitenbrie
100 gram geitenkaas met kruiden
100 gram harde geitenkaas
Bereiding
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukken. Meng in een schaaltje de vijgen met de noten, sinaasappel en port tot een salsa. Snijd de sneetjes brood doormidden. Serveer de kaassoorten met het notenbrood op een plank, met de vijgensalsa er apart bij.
Tips
Combineer notenbrood met roggebrood.
Maak er een chutney van door vijgen, sinaasappel en port zachtjes te verwarmen. Voeg de noten later toe.
Varieer eens met de kazen. U kunst bijvoorbeeld ook kiezen voor drie lekkere Italiaanse blauwaderkazen voor wat extra pittigheid.