Gasten die graag een gezonde en lekkere keuze maken, kun je verrassen met paprikapannenkoeken met spinazie op het menu.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 oranje paprika’s
300 gram bloem
3 eieren
400 milliliter melk
zout en peper
olie
600g verse spinazie
100g zachte geitenkaas
handje geraspte kaas
Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel een klein beetje olijfolie erover. Rooster ze een half uur in een voorverwarmde oven (200C). Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Mix met een staafmixer de geroosterde paprika’s erdoor.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een. Leg ze apart en laat afkoelen. Wok de spinazie snel en laat slinken. Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze. Verwarm het geheel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde ovenschaal op 170C.