Ingrediënten
500 g (diepvries) gamba’s, ontdooid en gepeld
2 eetlepels wokolie
2 liter kippenbouillon
1 eetlepel geraspte gember
2 theelepels sambal oelek
1 limoen, in dunne plakjes
250 g mienestjes
1 rode ui, in dunne partjes
1 winterwortel, in dunne plakjes
1 struik paksoi, in brede repen
2-3 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus
2-3 eetlepels verse koriander
Bereiding
Bak de gamba’s 2-3 minuten in een wok tot ze roze kleuren. Leg ze op een bord en schenk de kippenbouillon in de wok. Voeg de gember, sambal en limoen toe en laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken. Kook de mienestjes beetgaar. Voeg de rode ui, wortel en paksoi toe aan de soep en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met vissaus en verwijder de plakjes limoen. Voeg de gamba’s toe en warm de soep nog heel even op. Verdeel de mie over wijde kommen en schep de soep erop. Garneer met koriander.