Het is weer eens wat anders: een noedelhamburger. Gasten die zin hebben in iets bijzonders, kunnen vanaf deze week terecht bij
Restaurantketen "Umamido":http://www.umamido.be/ dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel. Bij de zogenaamde 'ramenburger' is het broodje gemaakt van Japans noedels, die ook wel 'ramen' genoemd worden.
*Populair in VS*
In de Verenigde Staten is de 'ramen burger' al langer populair. Time Magazine noemde hem zelfs één van de zeventien meest invloedrijke hamburgers. Op 1 april werd hij, aanvankelijk als grapje, door Guy Quirynen van Umamido op de kaart gezet: het hamburgerbroodje werd vervangen door een kluwen van ramen, een schijfje huisbereid vlees, wasabimayonaise en een spiegeleitje. De aprilgrap sloeg aan bij de klanten en vanaf morgen staat de burger tijdelijk opnieuw op de kaart in de restaurants in Antwerpen en Brussel.
*Over ramen*
Ramen zijn Japanse noedelsoepen op basis van tarwebloem, de bouillon is op basis van vlees of vis en krijgt verschillende toppings. In Japan zijn ze al langer populair en stilaan veroveren ze ook de Europese steden.
Nieuw in België: de Noedelhamburger
27 mei 2015