Vanaf augustus 2018 biedt SVO vakopleiding food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dé opleiding voor toekomstige managers. De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken in de fastservice en leidt ze op voor een leidinggevende functie in de wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven.
De opleiding wordt in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. McDonald’s Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma en biedt ondersteuning bij stages, gastlessen en excursies. Daarnaast biedt McDonald’s een baangarantie: studenten hebben na het behalen van het diploma een mooi perspectief op een carrière binnen McDonald’s.
Managementfunctie
Studenten worden in drie jaar opgeleid voor een managementfunctie in de fastservicesector. Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Gast en medewerker, Restaurant en omgeving en Organisatie. De opleiding sluit perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo. In de recent verschenen MBO Keuzegids 2018 staat SVO als aanbieder van horeca-opleidingen in de top drie binnen het vakgebied Horeca. Als fastservice-opleider bedient SVO al ruim 10 jaar deze markt en vanuit deze expertise heeft SVO haar bestaande BBL fastservice-opleidingen omgezet naar een BOL-opleiding om ook op die manier te voldoen aan de vraag uit de markt. De opleiding wordt aangeboden in Houten en Rotterdam.
Meer informatie over de opleiding is te vinden op: www.foodhospitalityleadership.nl