Patissiers Femke en Sander hebben een nieuwe kroket ontwikkeld. De Leidsekaas Kroket is een magere kroket waarin de pittige Boeren- Leidsekaas is verwerkt.
*Mager*
Er is een beperkt aantal boeren en boerinnen die de Leidsekaas maken. Ze zijn met niet meer dan twaalf makers. De kaas wordt gemaakt bij Kaasboerderij Verstegen in Zoeterwoude. De basis van de kroket bestaat uit een bouillon met peen, ui en de kaas. De Leidsekaas Kroket is door de bouillon en het lage vetpercentage een magere kroket.
*Boerenkaas*
De patissiers hebben eerder al de boerenkaas kroket ontwikkeld. Hiermee wonnen ze in 2009 het Groene Hart Streekproduct. De Leidsekaas Kroket is hier een variant van. ÂWe merken dat de kaaskroket door een steeds breder publiek gegeten wordt. En wat is er nu leuker om een Âvergeten kaas op deze manier te ontdekkenÂ, aldus patissier Sander.
~Maud Vissers~
Nieuwe kroket met Leidsekaas
12 maart 2013