Gisteren is bekendgemaakt dat Rob Kerkhoff zich heeft gekwalificeerd als een van de zes finalisten van the World Brewers Cup 2015. Rob
vertegenwoordigt Nederland in deze wedstrijd omdat hij op 15 mei Nederlands Kampioen Brewers Cup 2015 werd; deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door SCAE Nederland.
*Gothenburg*
The World Brewers Cup 2015 vindt plaats tijdens the Nordic World of Coffee event in Gothenburg (Zweden). In totaal hebben dertig kampioenen uit verschillende landen deelgenomen aan the World Brewers Cup. De finale is morgen tussen 12:00 en 16:00, waarna de uitlag direct bekend wordt gemaakt.
*Eigen receptuur*
In de voorronde van The World Brewers Cup moesten de deelnemers een eigen receptuur ontwikkelen voor een, door de wedstrijd aangeleverde, koffie (compulsory service) en een eigen geselecteerde koffie bereiden en presenteren aan een driekoppige internationale jury (open service). Tijdens de finale moeten de zes finalisten hun eigen koffie nogmaals voor de jury bereiden en presenteren. Voor de einduitslag tellen zowel de resultaten van de voorrondes als de finale mee.
*Fermentatie*
De koffiewereld bevindt zich in een bijzondere tijd, omdat alle schakels van de koffieketen (boer, brander en barista) zich bezighouden met innovatie. Op deze innovatie heeft Rob zich gericht in zijn verhaal. De koffie die Rob gebruikt komt uit Costa Rica van Café de Altura de San Ramón en heet El Diamante. CoffeeXperts uit Enkhuizen heeft deze koffie voor BABO Coffee ingekocht en gebrand. De koffie heeft een uniek verwerkingsproces ondergaan, genaamd anaerobe fermentatie. Rob heeft zich verdiept in zetmethodes en een eigen manier ontwikkeld, genaamd polished pressed immersion. Hiermee heeft Rob controle en is er consistentie in het eindresultaat.
*Live meekijken*
De finale is vandaag, donderdag 18 juni, live te volgen tussen 12:00 en 16:00 via "livestream.com/worldcoffee.":http://www.livestream.com/worldcoffee
Nederlander finalist World Brewers Cup
18 juni 2015