Tientallen bezoekers van culinair festijn Ât Preuvenemint in Maastricht staan in de rij om één van de exclusieve Maastrichter Bitterballen te bemachtigen. Speciaal voor het vierdaagse evenement ontwikkelde BelugaÂs chef Hans van Wolde, in samenwerking met Mora, de bitterbal. De Maastrichter Bitterbal van Hans van Wolde en Mora is nog tot zondag 29 augustus gratis te proeven tijdens Ât Preuvenemint te Maastricht.
*Geen mosterd nodig*
Uniek aan deze exclusieve en eenmalig gepresenteerde snack is dat de mosterd in de kern van de bitterbal is verwerkt. Van Wolde, niet vies van een snackje op zijn tijd en samen met Herman den Blijker bedenker van de culinaire snackbar H en H in Maastricht, ontwikkelde de ragout hoogstpersoonlijk.
*Gelimiteerde oplage*
"Een paar dagen voor de start van Ât Preuvenemint was Hans tevreden over de smaak en samenstelling. Daarna moesten de mensen in de fabrieken van Mora nog aan de slag. Alle bitterballen zijn met de hand gedraaid en gevuld. De oplage van de Maastrichter Bitterbal telt 4.000 stuks, voor iedere dag van het culinaire evenement zijn 1.000 bitterballen voorradig", zo laat een woordvoerster de redactie weten.
~Frank Lindner~
Mora's Maastrichter Bitterbal in trek
27 augustus 2010