Ingrediënten (4 personen)
4 sneetjes maïsvloerbrood
600 gram tomaten, in stukjes
4 eetlepels olie
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
200 gram pittig belegen kaas, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel jalapeñopeper reepjes (uit pot) of 1 rode peper, in reepjes
1 blikje maïs (netto 150 gram)
500 ml kippenbouillon
150 ml melk
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de tomaten in de keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de helft van de tomatenpuree met de Mexicaanse kruiden tot een dikke saus ontstaat. Snijd de sneetjes brood (eventueel zonder korstjes) in de lengte in repen van ca. 2 cm breed en rol ze in de lengte uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met de tomatensaus. Strooi er 50 g kaas over. Rooster de broodstengels in de oven in ca. 15-20 minuten tot ze droog en knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en maïs even aan. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er 100 g kaas door en laat de kaas al roerende smelten. Voeg Mexicaanse kruiden naar smaak toe. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erop. Strooi de koriander erover en geef de broodstengels erbij.