McDonalds lanceert glutenvrije hamburger

Auteur: Roy Spijker
7 april 2017
McDonalds lanceert glutenvrije hamburger

McDonald’s biedt op dit moment haar gecertificeerde glutenvrije Hamburgers aan in meer dan 100 van haar restaurants, verspreid over heel Nederland. Bovendien heeft het bedrijf de ambitie om deze Hamburgers in nog meer restaurants aan te gaan bieden. De voornaamste reden van deze uitrol van verkooppunten is dat McDonald’s ‘Always Open for Good Times’ wil zijn, ook voor haar gasten met een glutenintolerantie. Na de succesvolle pilot van deze Hamburgers volgde in juni 2015 de verkoop in 50 restaurants. Nu kunnen gasten inmiddels bij meer dan 100 restaurants terecht voor een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder.

Het aanbieden van de glutenvrije Hamburgers in steeds meer restaurants van McDonald’s beantwoordt aan de wens van gasten met coeliakie om erbij te kunnen horen als ze eens buiten de deur willen eten. Andrea Wesselius van de Landelijke Coeliakie Vereniging (NCV) is blij met deze ontwikkeling bij McDonald’s. ‘Coeliakie is een chronische ziekte waarbij het lichaam geen gluten verdraagt. Veel mensen met coeliakie durven niet buiten de deur de eten. Het lukt McDonald’s om een veilig proces voor de bereiding van Hamburgers te organiseren. Ook als het spitsuur is in de keuken. Dat is heel knap! McDonald’s zorgt ervoor dat mensen met coeliakie uit eten kunnen. We zijn blij dat de Hamburgers nu op zoveel locaties verspreid in Nederland beschikbaar zijn’. Ook miss-glutenvrij Harmke Schippers is zeer te spreken over de kwaliteit én de beschikbaarheid van de glutenvrije Hamburgers. ‘Als ik op social media een foto van mijn menu met glutenvrije burger plaatste, kreeg ik standaard de reactie: 'ik hoop dat de McDonald's bij ons ook snel de glutenvrije burgers aanbiedt'. Dit hoor ik nu vrijwel niet meer, want mijn volgers kunnen nu al bij meer dan 100 restaurants terecht!'

De glutenvrije Hamburgers zijn in nauwe samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. De NCV stelt zeer strenge eisen aan het gebruik van het officiële logo voor horeca in Nederland ‘Lekker glutenvrij’. Ook McDonald’s stelt hoge eisen aan de kwaliteit en voedselveiligheid van de ingrediënten. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen.

‘De bereiding van deze Hamburgers gebeurt met de hoogste aandacht van onze medewerkers’, aldus Eunice Koekkoek, manager Corporate Communicatie van McDonald’s Nederland. ‘De broodjes worden in een speciaal broodzakje getoast om contact en kruisbesmetting tot een minimum te beperken. Medewerkers van restaurants die starten met de verkoop van de glutenvrije Hamburgers krijgen een aanvullende instructie zodat zij precies weten hoe deze Hamburgers te bereiden. Bovendien wordt ieder restaurant van McDonald’s dat de glutenvrije burgers verkoopt jaarlijks gecontroleerd. Alle restaurants blijven ieder jaar ver onder de minimale norm van 20 ppm (parts per million).’

McDonald’s is van plan om de glutenvrije Hamburgers in meer restaurants aan te gaan bieden. ‘We willen graag dat alle gasten kunnen genieten van onze producten en om dit waar te maken willen we de wensen van onze gasten met Coeliakie beantwoorden en bekijken hoe wij deze glutenvrije burgers naar nog meer restaurants kunnen uitrollen, aldus Eunice Koekkoek.
 

Overig nieuws