Kaas is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kip op het menu zet. Misschien wel juist daarom is het zoÂn verrassend lekkere combinatie: kipfilet, fruit en Vergeer Saladekaas. Wie eenmaal proeft, weet direct dat het bewijs weer eens is geleverd: durf te variëren en te proberen, en de beloning is een feest voor de smaakpapillen.
Maaltijdsalade met kip, fruit en kaas
Ingrediënten (4 personen):
2 stuks kipfilet
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
1 banaan
1 appel
4 stuks of blikje mandarijnen
50 gram gehakte walnoten
50 gram rozijnen
150 gram Vergeer Saladekaas
1 potje sour cream
2 eetlepels honing
2 eetlepels worcestershiresauce
zout en peper
Bereidingswijze:
? Bak de kipfilets gaar in een koekenpan.
? Snijd de witlof en de bleekselderij in dunne ringen, de banaan en de appel in kleine stukjes en pel de mandarijnen.
? Snijd de gare kipfilet in blokjes en meng alle ingrediënten door elkaar.
? Roer de sour cream los met de honing, de worcestershiresauce, peper en zout en meng deze door de salade.
? Strooi als laatste de Vergeer Saladekaas eroverheen.
? Serveer met warm stokbrood.
Tip:
? Probeer deze salade ook eens met gerookte kip in plaats van kipfilet, en voeg wat gezouten cashewnoten toe.
Maaltijdsalade met kip, fruit en kaas
24 mei 2006