Horeca-ondernemer René Bakens in de Eindhovense Elzaspassage  zelf niet-roker  denkt genuanceerd over het rookverbod. Hij heeft zijn lunchroom Paul en Riet zelfs weer nadrukkelijk opengesteld voor rokers. "Aanvankelijk heb ik mij keurig gehouden aan het rookverbod", vertelt Bakens. "Maar toen de omzet met vijftig procent terugliep, heb ik de asbakken teruggezet op de tafeltjes. Het publiek wist ons meteen weer te vinden. Die actie kostte me driehonderd euro boete. Voor één keertje niet erg, maar ik heb toch maar een structurele oplossing gezocht. Een aparte ruimte op de bovenverdieping, waar de rokers voor of na hun lunch ongestraft relaxed een sigaretje kunnen opsteken."
In de rokersruimte van Paul en Riet, groot genoeg voor 70 zitplaatsen, bestellen gasten hun lunch aan een met glas afgeschermde balie en ze halen die daar zelf op. Veel rokers ruimen zelf de vaat af. Bakens: "Deze ruimte is nu een maand open en ik heb er louter goede ervaringen mee. Ze voorziet duidelijk in een behoefte. Het zit hier regelmatig vol."
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/lunchroom-voor-rokers/
Lunchroom voor rokers
28 maart 2009