Het beste broodje filet américain van Nederland wordt geserveerd bij 't Baguetje in Eindhoven. De lunchroom aan het Catharinaplein kwam als allerbeste uit de test die de Consumentenbond recentelijk uitvoerde, zo is te lezen in het Eindhovens Dagblad. In het meest recente nummer van de Consumentengids legt de bond uit dat de testers bij 23 zaken in Nederland drie keer een broodje filet américain bestelden. Ze testten in cafés, broodjeszaken en supermarkten. Het gevaar van bederf bij het broodbeleg is groot. De eigenaar van 't Baguetje, Willy Derks uit Beek en Donk, weet dat maar al te goed en maakt zijn filet daarom niet zelf. "Ik koop het bij een vleeswarengroothandel. Bijna niemand maakt het zelf. Als je het bereid hebt, kun je het hooguit nog twee dagen goed houden. Ik denk dat de prijs-kwaliteitverhouding hier goed is."
Een broodje filet américain in de zaak van Derks kost twee euro vijftig en is de op één na gekoopste uit de test. Derks is erg nuchter over zijn overwinning. Er komen geen spectaculaire acties. De vaste klanten, het winkelend publiek en de bedrijven in de buurt weten hem toch wel te vinden. Voor de echte liefhebber smeert de lunchroomhouder graag een broodje Martino. Dat is filet américain met tabasco, uitjes, komkommer, mosterd en tomatenketchup.
Tijdens de test werden de broodjes onderzocht op het vet- en vleesgehalte, evenals de aanwezigheid van varkensvlees, sulfiet en zout. Ook de hygiëne werd onder de loep genomen. Dat laatste is erg belangrijk, omdat filet américain bestaat uit fijngemalen, rauw rundvlees.
~Lunchroom, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/lunchroom-t-baguetje-heeft-beste-filet-americian/
Lunchroom 't Baguetje heeft beste filet américian
27 juli 2009