De lunchroombranche staat op zijn kop nu bekend geworden is dat Lunchroom Puur Eten een Michelinster ontvangen heeft. Eduard de Dene, eigenaar van de bekende, Rotterdamse lunchroom, is verbijsterd:
''Toen Michelin mij vanochtend belde, kon ik mijn oren niet geloven. Kun je je voorstellen: drie jaar geleden begon ik met deze lunchroom en exact vier jaar geleden was ik nog lasser van beroep. Iedere avond doodvermoeid thuiskomen na een dag puntlassen gaat je niet in de koude kleren zitten, geloof me. Nu dit gebeurd is, ben ik extra blij met mijn beslissing om een lunchroom te starten.''
*Mooie woorden van Michelin*
Avril Première, woordvoerster van Michelin, zegt het volgende over de toekenning van de Michelinster: ''Eduard weet met de constante kwaliteit van de producten, zijn vernieuwende broodgerechten en huisgemaakte sappen iedere gast een glimlach om de mond te toveren. Hij heeft eigenhandig de lunchstandaard in Nederland verhoogd en het traditionele broodje kaas naar een hoger plan getild. Het is werkelijk ongelofelijk zoals hij zijn broodje kaas presenteert; een sieraad op het bord en een intense smaakcaroussel in de mond.''
*Lunchroom*
In de komende editie van Lunchroom publiceren we een exclusief interview met Eduard. Zijn vrouw Gregoria en hun negen kinderen zijn eveneens door het dolle heen. Gregoria verwacht dat door de enorme toeloop van gasten al haar negen kinderen vandaag bij zullen moeten springen in de keuken. De jongste (Sam van vijf jaar oud) heeft al een voorliefde voor de horeca aan de dag gelegd. ''Hij loopt soms weg van school om tijdens de lunch te komen helpen in de keuken. Het mag niet, dat weet ik, maar het is zijn passie. Ik laat het maar.''
*1 april*
U had het vast al gedacht, aangezien het bericht is geplaatst op 1 april. Het betreft een 1-april-grap. We hopen dat u er smakelijk om heeft kunnen lachen.
~Thijs Jacobs~
Lunchroom krijgt Michelinster
1 april 2014