Naast ontbijt wordt lunch ook regelmatig overgeslagen. Van de werknemers in Nederland slaat 22% minimaal één keer per werkweek de lunch over en 10,0% doet dit enkele keren per week. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest, onderdeel van Compass Group Nederland, en de Academy of Facility Management van NHTV Breda. Het onderzoek is gehouden onder 1104 werknemers die werkzaam zijn in bedrijfspanden met meer dan 100 werknemers. Van de respondenten zegt 3,2% zelfs nooit te lunchen tijdens de werkweek.
*Overgewicht*
Uit verschillende eerdere onderzoeken van onder meer Wageningen Universiteit en diverse Amerikaanse instellingen bleek dat het overslaan van ontbijt gevolgen heeft voor de gezondheid. Er blijkt onder andere dat overslaan van de standaard eetmomenten, zoals ontbijt, lunch en het diner, leidt tot snacken gedurende andere momenten van de dag. De mate van overgewicht binnen de groep die maaltijden overslaat, ligt aanzienlijk hoger dan de groep die een normaal eetpatroon volgt, zo blijkt uit deze onderzoeken.
*Meer lunch to go*
"De gemiddelde Nederlandse werknemer besteedt al jaren ongeveer 25 minuten aan de lunchpauze", aldus Brigitte Campfens, marketingmanager van Eurest. "Wel is er een duidelijke verandering zichtbaar in het gebruik van cateringvoorzieningen en de locatie waar het eten wordt genuttigd. Het onderzoek geeft aan dat 51,7% van de werknemers de lunch minimaal één keer per werkweek op de werkplek gebruikt. Verder geeft 18,9% van de werknemers aan de lunch elke dag op de werkplek gebruiken. Daarnaast blijkt dat werknemers in Nederland ten opzichte van twee jaar geleden vaker het eten onderweg."
~Lunchroom, Natalja Elings~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/lunch-op-de-werkvloer-wordt-vaker-overgeslagen/
Lunch op werkvloer wordt vaker overgeslagen
23 december 2009