De zon begint steeds vaker te schijnen en de terrassen stromen weer vol. In deze drukte is het lastig om overzicht te houden. Weet u waar u op moet letten bij een vol terras? Het is van belang
goed te functioneren als de terrassen vollopen.
*Goede planning*
Om volledig overzicht te houden en goed te functioneren, is het nodig dat er genoeg personeel aanwezig is. Geen enkele gast wil lang op zijn bestelling wachten. Zet voldoende mensen in op zonnige dagen en zorg voor een duidelijke taakverdeling. Het is van belang dat op het terras werknemers aanwezig zijn die alleen bestellingen opnemen. Leg daarnaast vast wie uit serveert en wie achter de bar staat. Dit is een goede planning en zorgt voor een strakke organisatie.
*Afkoelen*
Tussen het rennen door is het voor het personeel fijn als er een plaats is om even af te koelen. De terrassen zitten vol en dit vraagt veel energie van de werknemers. Zorg er daarom voor dat ze genoeg eten en voldoende vocht binnenkrijgen.
Lees meer over ondernemen in de lunchroombranche. Download gratis "uw vakblad Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/bladen.html
~Maud Vissers~
Let op! Functioneer op vol terras
1 mei 2013