De naturally fast food keten LEON uit Engeland heeft in juli haar deuren geopend op Amsterdam Airport Schiphol midden op de Plaza. Hiermee zette de Britse formule voor het eerst voet aan het vasteland van Europa. De succesvolle introductie van de eerste vestiging krijgt meteen een vervolg. In het eerste kwartaal van 2017 opent licentiepartner HMSHost International een tweede vestiging van deze keten op Schiphol achter de douane.
LEON wil het voor iedereen mogelijk maken om goed te eten en goed te leven. De twee oprichters besloten dat zij dit het beste konden bereiken door zichzelf af te vragen “hoe zou fast food in de hemel eruit zien?”. Ze hebben fast food altijd als een internationale business beschouwd en hebben voor Amsterdam gekozen als eerste locatie voor hun avontuur op het vasteland van Europa.
Het menu van LEON Schiphol biedt gasten de mogelijkheid om gerechten te proeven die al sinds de opening van de eerste restaurants op het menu staan zoals de Moroccan Meatball Hotbox, de bekende Fish Finger Wrap en de originele Super Food Salad. LEON biedt niet alleen hetzelfde menu als in het Verenigd Koninkrijk, maar ook hetzelfde beleid ten aanzien van herkomst van de producten. Voor de samenstelling van de gerechten worden alleen Nederlandse producten gebruikt - met uitzondering van de Spaanse chorizo. Bij de keuze voor vlees wordt gelet op het welzijn van de dieren en ook wordt uitsluitend gebruik gemaakt van scharreleieren en biologische melk.
Tijdens de officiële opening op Schiphol, vertelt John Vincent, oprichter van LEON: “Als kind ben ik vaak in Nederland op vakantie geweest en ik ben erg blij om nu terug te zijn en het merk hier te introduceren. Eerder deze maand wonnen we samen met HMSHost International de ‘Oscar’ met de LEON vestiging op Heathrow, dit geeft aan dat gasten onze gerechten waarderen. En dit willen we ook waarmaken op Schiphol.”