Ingrediënten (4 personen)
6 lamshaasjes (á 60 g)
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels honing
1 theelepel mosterd
5 eetlepels olijfolie
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
2 stukjes boter
1 bakje cherrytomaten (á 250 g)
1 avocado
1 zak gemengde salade (met rucola)
75 g elitehaver
Bereiding
Laat de lamshaasjes op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de citroensap, honing, mosterd, zout, peper en olijfolie tot een gladde dressing. Halveer de cherrytomaatjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en bestrijk de avocado met een beetje dressing om verkleuring te voorkomen. Schep de salade, cherrytomaatjes en avocado over 4 borden. Verdeel de overige dressing en elitehaver over de salade. Dep de lamshaasjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met versgemalen peper. Verwarm de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de lamshaasjes rondom goudbruin en rosé van binnen. Bestrooi de lamshaasjes met zout en snijd in dunne plakken. Verdeel de plakjes lamshaas over de salade.