Ingrediënten
200 g lamsvlees
2 theelepels garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
zout
peper
1 eetlepel olie
2 ontvelde vleestomaten of tomaten uit blik
1 ui
1 courgette
1 teentje knoflook
1 appel
2 eetlepels rozijnen
50 g zilvervliesrijst
1 eetlepel ketjap manis
1/2 bouillontablet
1 dunne prei
Bereiding
Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid het vlees met garam masala, zout en peper. Snipper de ui. Snijd de tomaten en courgette in stukjes. Schil en snijd de appel in blokjes. Bak het lamsvlees snel aan. Voeg de ui toe en bak deze mee. Voeg de tomaat, courgette, uitgeperst teentje knoflook en appel toe en schep alles door elkaar. Voeg de rozijnen, zilvervliesrijst, ketjap, stukje bouillontablet en ca. 2 dl water toe. Breng aan de kook en laat het 30 minuten met deksel op de pan stoven. Snij de prei in ringen en stoof deze de laatste 5 minuten mee.