Ingrediënten (4 personen)
800 gram kaas met harde korst (Emmentaler comté en beaufort)
1 teentje knoflook
300 gram stokbrood, niet te vers
25 cl witte wijn
nootmuskaat
1 of 2 eetlepels kirsch
peper
Bereiding
Snij de kazen in plakjes of rasp ze. Wrijf de wanden van de fonduepan in met het gepelde teentje knoflook. Snij het brood in kleine stukken. Giet de witte wijn en de helft van de kaas in de fonduepan. Langzaam verwarmen, al roerend. Giet de rest van de kaas erbij als het mengsel gesmolten is en zet het vuur wat hoger. Blijven roeren. Strooi er peper over en 1 mespunt nootmuskaat. Houd de fonduepan warm op een kookplaatje of een rechaud. Giet net voor het opdienen de kirsch in de fondue en roer. Prik een stukje brood aan een fonduevork en doop het in de kaas.