Onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering liet zien dat ruim 200.000 Nederlanders van plan zijn om het kerstdiner te nuttigen in de horeca. Restaurateurs gaan meer werken met groenten en kijken
naar duurzame gerechten. Daarbij zijn streekproducten een trend voor de komende kerstmenu's.
*Verantwoord genieten*
De belangrijkste trends zijn het verantwoord genieten van eten en naast het traditionele kerstmenu ook de mogelijkheid hebben tot a la carte eten. Wild, vlees, vis en schaaldieren zullen weer op de menu's worden gepresenteerd van de restaurants.
*Laat reserveren*
Opvallend is dat dit jaar meer Nederlanders wat langer wachten met reserveren dan voorgaande jaren. In het oosten van Nederland hebben de meeste mensen al gereserveerd. Van de Nederlanders die vorig jaar ook in de horeca kerst hebben gevierd, heeft 44,2 procent ook voor dit jaar weer geboekt en 21,9 procent is nog van plan dat te gaan doen.
~Myrtille Vromans~
Het worden drukke kerstdagen voor de horeca
16 december 2011