Hollandse garnalenkroket met couscous

12 februari 2005
Hollandse garnalenkroket met couscous

Kroketten zijn in veel lunchrooms echte hardlopers. Maar er zijn ook genoeg zaken die hem liever niet op de menukaart zetten, omdat het een “alledaags” product zou zijn. Niets is echter minder waar wanneer wordt gekozen voor luxe kroketten. Niet de standaardsmaak die de gast zo goed kent, maar een uitdaging voor de smaakpapillen, waar zelfs een heuse “warme hap” omheen gecreëerd kan worden.

Krokettenspecialist Kwekkeboom speelt hierop in door de Hollandse garnalenkroket te introduceren. Deze is voor 25% gevuld met de lekkerste Hollandse garnalen en ambachtelijk bereid met een romige ragout, op basis van een heerlijk kreeftenfond en een vleugje dille en peterselie. De Hollandse garnalen komen uit de Waddenregio en worden direct aan wal gepeld; hierdoor is versheid gegarandeerd. Niet voor niets mag de kroket daarom het streekmerk Waddengoud dragen. Zo, nu de kroket een heel ander aanzien heeft gekregen, is het tijd voor een bijzonder recept dat uw gasten zal verrassen. De bereidingstijd is ongeveer twintig minuten.

Overig nieuws