In de nieuwste uitgave van uw vakblad Lunchroom heeft de redactie in de rubriek 'Hoe maakt men' geschreven over cressen. In veel horecagelegenheden wordt tegenwoordig gewerkt met
cressen. Maar hoe komen deze in uw keuken terecht?
*Ledverlichting*
Bij Koppert Cress worden zaadjes in een vruchtbare groeibodem van cellulose gepoot, waarna ze in kassen groeien onder ledverlichting. Dit proces verschilt per soort, maar neemt één tot drie weken in beslag. Als de cressen volgroeid zijn, komen ze in bakjes terecht en worden in dozen vervoerd naar exporteurs.
*De tip!*
De plantjes komen via diverse Europese groothandels uiteindelijk in de keukens terecht. Het is mogelijk dat de cressen de dag na het oogsten al in de keukens te vinden zijn. Koppert Cress legt uit dat de levende plantjes, nadat ze geoogst zijn, tien dagen tot twee weken houdbaar zijn. Eén zeer belangrijke tip: bewaar de cressen niet in de koelkast!
~Maud Vissers~
Hoe maakt men cressen
5 juli 2013