Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland; ingrediëntenlijst en bereidingswijze

Auteur: Redactie
8 november 2021
Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland; ingrediëntenlijst en bereidingswijze

Over het broodje

Naam: Dis Veggie

Omschrijving: Gepresenteerd op een met roomkaas ingesmeerde huisgemaakte kruidige pesto speltbol. Geserveerd met een mix van diverse champignons, ui en taugé. Daarbij een  huisgemaakte compote van sjalotten en bovenop een heerlijk gepocheerd ei. Afgegarneerd met cashewnoten, (wasabi)sesamzaadjes en een balsamicodressing.

Ingrediënten:

Kruidige pestospeltbol

Roomkaas

Gemengde salade

Compote van sjalotten

Champignons

Kastanje champignons

Oesterzwammen

Uien

Rode uien

Taugé

Gepocheerd ei

Cashewnoten

Sesamzaadjes

Tuinkers

Balsamico

Gemarineerd cherrytomaatje

Kruidige Pestobol

Lauwwarm water

Bier

Vers gist

Bloem

Tijm

Bieslook

Oregano

Rozemarijn

Knoflookpulp

Pesto

Compote van sjalotten

Sjalotten

Suiker

Olijfolie

Balsamicoazijn

Gepocheerd ei

Ei

Water

Azijn

Balsamicodressing

Balsamicoazijn

Tomatenketchup

Olijfolie

Gembersiroop

Zout

Suiker

Peper

Cherrytomaat

Cherrytomaat

Balsamicoazijn

Zout

Peper

Knoflookpoeder

Olijfolie

Bereiding

Brood

1. Water, bier, gist en bloem ongeveer 15 minuten draaien.
2. Olijfolie in een pannetje en daarin de kruiden, pesto en knoflook verwarmen voor extra smaak.
3. Na ongeveer 15 minuten draaien alles in het pannetje erbij en nog even laten draaien zodat het goed mengt.
4. Daarna het deeg uitrollen en afwegen op tussen de 138 en 142 gram.
5. Bolletjes maken.
6. Rijzen op 56 graden combi. (tijd afhankelijk van hoelang ze al uit staan i.v.m. grootte)
7. Na het rijzen voorbakken op 193 graden combi in 11 minuten.

Sjalotten compote
1. Sjalotten aanbakken in olie zodat ze garen.
2. Aceto azijn erbij, aan de kook brengen.
3. Suiker in drie keer toevoegen.
4. Alle suiker toegevoegd nog een keer goed door koken en blijven roeren.
5. Als de uien goed gaar zijn, afzeven en laten afkoelen.

Balsamicodressing
Alle ingrediënten bij elkaar voegen en door elkaar heen kloppen met een garde. Daarna een dag laten trekken zodat alle smaken er in kunnen trekken en de suiker goed kan oplossen.

Cherry tomaat
1. Olijfolie in de pan.
2. Als de pan goed heet is de tomaten erin. (mogen open springen)
3. Peper, zout en knoflook eroverheen.
4. Vuur uit en afblussen met aceto azijn.
5. Afkoelen.

Gepocheerd ei
1. Water en azijn op het vuur zetten.
2. Als dit net onder het kookpunt zit met een garde een kolk in het water draaien.
3. Eieren er in tikken.
4. 3,5 minuut laten garen.  (niet koken)
5. Koelen in ijswater.

Champignonmix

1. Snijden champignons.                                            
2. Snijden kastanje champignons.                          
3. Oesterzwammen ‘scheuren’.
4. Mixen.

Uienmix

Uien snijden in ringen

Roden uien snijden in ringen

Bereidingswijze broodje

1. Broodje uit de vriezer en 20 seconde in de magnetron.
2. Broodje 4 minuten afbakken op 225 graden. (standaard programma)
3. Mix van champignon, mix van ui en taugé op de bakplaat.
4. Broodje open snijden en even laten afkoelen.
5. Broodje insmeren met roomkaas.
6. Sla op de onderkant van het broodje.
7. Op de sla komt de sjalotten compote.
8. Gepocheerd ei even verwarmen in het warme water.
9. Cashewnoten toevoegen op de bakplaat.
10. Alles van de bakplaat op smaak brengen met zout en peper en daarna op het broodje scheppen (onderkant).
11. Gepocheerd ei uit het water halen en er bovenop leggen (draai peper en zout eroverheen).
12. Tuinkers erop.
13. De bovenkant van het broodje er op d.m.v. een
prikker met een tomaatje.
14. Afgarneren met sesamzaadjes en balsamicodressing.

Overig nieuws