Hartige pannenkoeken

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Hartige pannenkoeken

Ingrediënten (voor vier personen):

50 gram bloem
150 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout
versgemalen peper
2 eieren
2 dl crème fraîche
1 eetlepel fijngehakte peterselie
50 gram boter
2 tomaten

Bereidingswijze

- Roer de bloem, de kaas en zout en peper naar smaak in een kom door elkaar
- Klop de eieren los en roer die samen met de crème fraîche door het bloem-kaasmengsel; roer het geheel tot een glad beslag en laat dit ca. 15 minuten rusten
- Roer het beslag nogmaals door en voeg, als het te dik is, wat water of melk toe
- Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schep, los van elkaar, 3 flinke lepels beslag in de pan
- Bak de pannenkoekjes (diameter ca. 4 cm), op een matig hoog vuur ca. 3 minuten tot de onderkant goudbruin is; draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin
- Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoekjes (ca. 12 in totaal)
- Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes. Leg op ieder pannenkoekje een plakje tomaat en strooi er peterselie over
- Serveer de pannenkoekjes als ze nog warm zijn

Bron: de Nederlandse Zuivelorganisatie

Overig nieuws