In navolging van het instantsucces van hun pop-uprestaurant Gustaaf, ter ere van Guusâ jubileumjaar (2015), hebben Guus Meeuwis en
Dick Middelweerd opnieuw de culinaire handen ineen geslagen. Het resultaat verschijnt dit najaar in de vorm van een heus kookboek, Het lekkerste van Guus en Dick, een boek vol smakelijke hits.
*Wielrennen en koken*
Guus Meeuwis: âWe hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan; het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden.â
Dick Middelweerd: âDoor de jaren heen verzamel je favorieten en dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt en recepten waarmee je echt kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek.â
*Instant hits*
Het moge duidelijk zijn, in het boek draait het om één ding: lekker eten. Er staan meer dan 70 recepten in, waarvan 11 mayoâs en 7 sauzen. Van de overige 56 gerechten zijn er telkens twee versies: één van thuiskok Guus voor elke dag en één van sterrenchef Dick voor als er net wat meer tijd is in de keuken. Voor elk wat wils dus! Van soepen en salades tot de lekkerste home-made mayonaise, van vis tot vlees en van ontbijt tot dessert, wat je ook kiest, je hebt altijd een hit in handen.
~Thijs Jacobs~
Guus Meeuwis presenteert smakelijk kookboek
18 mei 2016