Ingrediënten (4 personen)
3 paprika’s
1 grote ui
1 teentje knoflook
4 vastkokende aardappelen
2 el boter
300 g blokjes runderpoulet
1 el tomatenpuree
1 el bloem
1 el paprikapoeder
1 liter runderbouillon
1 laurierblad
zout
versgemalen peper
Bereiding
Snijd de paprika’s in repen. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de runderpoulet in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt nog 2 uur trekken. Kook de laatste 10 minuten de blokjes aardappel mee. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.