Het is de tijd bij uitstek voor lekkere warme lunchgerechten. Deze voedzame Âsalade van schorseneren en champignons heeft juist dat winterse karakter. Wanneer u de schorseneren vooraf kookt, is dit gerecht in alle drukke tijdens de lunch ook nog snel uit te serveren. Een heerlijke winterse combinatie.
Ingrediënten (2 personen, dinerporties)
400 gram schorseneren
2 eetlepels azijn
2 eetlepels melkzout
150 gram champignons
klontje margarine of boter
1-2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)
Bereidingswijze :
 Schil de schorseneren met een dunschiller. Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waaraan een scheut azijn is toegevoegd.
 Snij de schone schorseneerwortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 minuten gaar.
 Maak de champignons ondertussen schoon en snij ze in vieren.
 Laat de schorseneren uitlekken in een vergiet.
 Verhit de margarine of boter in een (hapjes)pan en bak de champignons even aan.
 Doe de schorseneren ook in de pan en laat de groenten met de tomatenpuree en de fijngeknipte verse of de gedroogde dragon circa 10 minuten zachtjes bakken.
 Serveer met lekker warm robuust brood en wat boter in een schaaltje.
Bereidingstijd
Ongeveer 40 minuten.
Tip
Je kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen. De schil laat dan gemakkelijk los. De schorseneren kunnen ook vooraf worden gekookt.
Dieetinformatie
Past bij een vegetarisch, glutenvrij en eiwitbeperkt dieet. Dit gerecht bevat circa 200 gram groenten per persoon.
Foto en receptuur
AGF Promotie Nederland
Gebakken schorseneren met champignons
11 februari 2009