Verander de wereld en begin bij jezelf. Dat is het idee achter het Fair Taste Café op Schiphol. Op donderdag 7 april heeft topkok Ramon Beuk de opening verricht van het eerste duurzame Âon the go concept op een luchthaven. Hiermee laat horeca-exploitant HMSHost opnieuw zien voorop te lopen in de wereld van inspirerende en innovatieve luchthavenconcepten.
*Helemaal verantwoord*
Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen gasten bij Fair Taste Café genieten van koffie met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade, maar ook van een heerlijke sandwich met biologische en verantwoorde ingrediënten. Alle producten die in het Fair Taste Café te koop zijn, voldoen minimaal aan één van de volgende ken- en keurmerken: Fairtrade, Organic, Local, Recyclable of Rain Forest Alliance.
*Schoon drinkwater wereldwijd*
Fair Taste Café introduceert als eerste horecabedrijf op een luchthaven, een watertappunt van Âjointhepipe.orgÂ. Deze organisatie heeft als doel om iedereen overal ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van duurzame waterflessen en watertappunten worden sanitaire projecten in ontwikkelingslanden gefinancierd.
*Ook inrichting duurzaam*
Niet alleen bij de invulling van het assortiment is kritisch gekeken naar de achtergrond, ook is waar mogelijk in het ontwerp van het concept gebruik gemaakt van recycle en re-used materialen. Zo zijn de wanden samengesteld uit restmaterialen van oud hout, afbraakpallets, oude tegels en telefoonkabels. Van gemalen steenafval zijn nieuwe tegels gemaakt voor de counter en de meubels zijn gemaakt van oude kastjes en tafels.
~Frank Lindner~
Fair Taste Café op Schiphol geopend
8 april 2011