Het jaar is net begonnen en Rotterdam heeft er een nieuw Afrikaans concept bij. Op zaterdag 10 januari opent het nieuwe restaurant 'Gojo' op
het Westelijk Handelsterrein. Gojo serveert authentieke Ethiopische gerechten.
*Ethiopië in Rotterdam*
Ethiopië heeft een zeer gevarieerde keuken. Ethiopisch voedsel is kruidig, subtiel, pikant en bovenal onvergetelijk. Het contrast tussen de kruidige pikante saus en de delicate injera (zuurdesempannenkoek) is een staaltje van culinaire kunst. En er is voor ieder wat wils. Vegetariërs kunnen hun gading vinden in de uitgebreide groenteschotels en de vleesliefhebbers kunnen zich te goed doen aan rund- en lamsvlees, geit of kip.
*Import uit Ethiopië*
De ingrediënten worden rechtstreeks uit Ethiopië geïmporteerd en het eten wordt op originele Afrikaanse wijze gegeten namelijk met de handen.
*Traditioneel gebrande koffie*
Wat Gojo bijzonder maakt, is dat de koffie traditioneel wordt gebrand in het restaurant. Rauwe bonen worden geroosterd en hier wordt de koffie van gemaakt die aan tafel wordt opgeschonken.
Vanaf zaterdag 10 januari zijn de gasten welkom vanaf 18.00 uur; de keuken is zes dagen in de week open tot 22.30 uur.
Ethiopisch restaurant in Rotterdam
8 januari 2015