Eclairs

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Eclairs

Ingrediënten (20 stuks)

500 gram soezendeeg
60 gram hele gebrande koffiebonen
2, 7 dl melk
2 eieren
50 gram fijne kristalsuiker
30 gram custardpoeder
39 gram boter
95 gram espresso
250 gram wit suikerglazuur
45 gram suiker en 40 ml water (voor de siroop)

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm. Klop intussen in een andere pan de eieren met de suiker en het custardpoeder. Schenk de lauwwarme melk over dit mengsel, roer en breng het aan de kook. Laat de room al roerend 2 minuten pruttelen en voeg vervolgens de boter en 90 gram espresso toe. Schenk de banketbakkersroom op een groot vel plasticfolie. Wikkel de room erin en bewaar 2 uur in de koelkast voor gebruik. Verwarm het witte glazuur op laag vuur en schenk de 5 gram espresso erbij. Als het glazuur te kleverig is, maak dan een siroop. Laat de siroop afkoelen en roer het door het glazuur tot het goed aan te brengen is. Maak het soezendeeg en spuit en bak de eclairs. Maak gaatjes in de onderkant van de eclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Verwarm het glazuur tot 30 graden en doop de bovenkant van de eclairs erin. Versier met hele koffiebonen.

Overig nieuws